top of page

Over Anne van Hattum...

 

Vita Colorata

‘Vita Colorata’ is de naam waaronder Anne van Hattum zijn verschillende activiteiten ontplooit. Het is Latijn voor ‘Kleurrijk Leven’. En dat kleurrijke leven is typerend voor het leven en de persoon van Anne, de manier waarop hij zijn omgeving vormgeeft en natuurlijk ook voor zijn kunst.

 

Divers

Anne van Hattum is een zeer veelzijdig kunstenaar die zich niet wil houden aan één stijl of één techniek of één materiaal. Hij voegt met enige regelmaat weer nieuwe technieken aan zijn verzameling toe, verlaat ze een poosje en keert weer terug of maakt combinaties. Net zoals het hem uitkomt. Niet omdat hij zijn eigen vorm niet kent, maar gewoon omdat er zoveel te ontdekken is en hij niets wenst te missen.

 

Inspiratie

Het werk van Anne is altijd herkenbaar, maar kan ook (verborgen) symbolen bevatten. Hij laat zich daarin graag inspireren door oude Europese of Indiaanse culturen. Verder is vooral de natuur een inspiratiebron en ‘de man’ in al zijn facetten.

Naast het maken van kunst geeft Anne ook workshops waarbij hij probeert om zijn enthousiasme voor het maken van kunst probeert op anderen over te brengen.

bottom of page